Ingredienser til Aroniasnaps

700 ml Vodka 37,5 % vol.
250 g Aroniabær, frost
225 g Blåbær, frost

Trækketid: 4 uger

Tilbehør:
1 liter glas med låg
Nr. 1 Aroniasnaps
Aroniasnaps
Aroniasnaps
Fremgangsmåde uden ansvar

Aronia bærrene hældes sammen med blåbær i et stort glas. Blåbær kan plukkes friske, men jeg har valgt at købe dem frosne i et supermarked. Derpå hældes så vodka eller eventuelt Brøndum Klar.

Jeg har valgt at lade det trække i 4 uger. Efter de 4 ugers trække tid fandt jeg ud af, at denne portion på 700 ml godt kunne deles til to flasker, så nu har jeg to flasker på hver 700 ml, som skal modne i nogle måneder. Den ene flaske vil jeg eksperimenterer lidt med for at opnå andre smagsoplevelser.

Ned
 

Ingredienser til Havtornsnaps

700 ml Vodka 37,5 % vol.
200 g Havtorn

Trækketid: 2 måneder

Tilbehør:
1 liter glas med låg
Nr. 2 Havtornsnaps
Havtornsnaps
Havtornsnaps
Fremgangsmåde uden ansvar

De modne bær hældes i et henkogningsglas, husk at plukke dem når bærerne et gule. De lægges i en fryser i ca. 3 døgn før de skal bruges. Der tilføres 700 ml Vodka 37,5 % vol. billig vodka, kan købes i Rema 1000 eller Netto til 58 kr.

Lad blandingen trække i ca. 2 måneder hvorefter den filtreres gennem kaffefilter. Denne dram bliver kun bedre med tiden (eftermodning). Smager rigtig godt og kan justeres med honning som gør den likøragtig. Billedet til venstre er fra starten af processen, færdig snaps kommer i februar 2018.

Ned
 

Ingredienser til Kræstens Bitter

700 ml Vodka 37,5 % vol.
70 gr. Hedebogårds Cool Mint Urte Blanding
Kan også købes i Flying Tiger
Indeholder:
Lakridsrod
Æblestykker
Lemongræs
Pebermynte
Aroma?

Ekstra:
20 gr. Lakridspulver eller Engelsk lakrids
Brug disse: Ren lakrids i små brud
Så går filtreringen meget bedre
Nr. 3 Kræstens Bitter
Kræstens Bitter
Kræstens Bitter
Fremgangsmåde uden ansvar

Urteblandingen hældes i et henkogningsglas sammen med lakridspulver eller helst Ren lakrids i små brud. Der tilføres 700 ml Vodka 37,5 % vol. billig vodka, kan købes i Rema 1000 eller Netto til 58 kr.

Blandingen trækker i 3 uger, hvorefter den filtreres gennem kaffefilter, det tager en del tid samt nogle breve kaffefiltre idet blandingen er meget mættet. Engelsk lakrids kan også bruges, hvis filtreringen skal gå lidt hurtigere. Denne Kræsten Bitter bliver kun bedre med modningen. Smager rigtig godt og kan bruges mod morgen hoste.

Ned
 

Ingredienser til Morgen Dram

700 ml Vodka 37,5 % vol.
2 cl. Hele Nelliker
2 cl. Allehånde
2 cl. Mandler
1 cl. Sorte peberkorn
3 til 4 stk. Stjerne anis

Trækketid: 3 uger

Tilbehør:
1 liter glas med låg
Nr. 4 Morgen dram
Morgen Dram
Morgen Dram
Fremgangsmåde uden ansvar

Urteblandingen hældes i et henkogningsglas. Der tilføres 700 ml Vodka 37,5 % vol. billig vodka, kan købes i Rema 1000 eller Netto til 58 kr. Lad blandingen trække i 3 uger, hvorefter den filtreres gennem kaffefilter.

Denne Morgen Dram bliver kun bedre med tiden (eftermodning). Smager rigtig godt og kan sagtens gå til en sildemad.

Ned
 

Ingredienser til Tranebærsnaps

700 ml Vodka 37,5 % vol.
200-300 gr. Tranebær, tørrede
Kan købes i 50 gr. poser
i Søstrene Grene

Trækketid: 2 måneder

Tilbehør:
1 liter glas med låg
Nr. 5 Tranebærsnaps
Tranebærsnaps
Tranebærsnaps
Fremgangsmåde uden ansvar

Tranebærrene hældes i et henkogningsglas. Der tilføres 700 ml Vodka 37,5 % vol. billig vodka, kan købes i Rema 1000 eller Netto til 58 kr. Lad blandingen trække i ca. 2 måneder, hvorefter den filtreres gennem kaffefilter.

Denne dram bliver kun bedre med tiden (eftermodning). Smager rigtig godt og kan justeres med honning, som gør den likøragtig.

Billedet til venstre er fra starten af processen, færdig snaps kommer i januar 2018.

Ned
 

Ingredienser til Slåensnaps

700 ml Vodka 37,5 % vol.
200 gr. Slåenbær, friske

Trækketid: 2 måneder

Tilbehør:
1 liter glas med låg
Nr. 6 Slåensnaps
Slåensnaps
Slåensnaps
Fremgangsmåde uden ansvar

De modne bær hældes i et henkogningsglas, husk at plukke dem før fuglene spiser dem. De lægges i en fryser i ca. 3 døgn, før de skal bruges. Der tilføres 700 ml Vodka 37,5 % vol. billig vodka, kan købes i Rema 1000 eller Netto til 58 kr. Lad blandingen trække i ca. 2 måneder, hvorefter den filtreres gennem kaffefilter.

Denne dram bliver kun bedre med tiden (eftermodning). Smager rigtig godt og kan justeres med honning, som gør den likøragtig.

Billedet til venstre er fra starten af processen, færdig snaps kommer i januar 2018.

Ned
 

Ingredienser til Tyrkisk Peberdram

700 ml Vodka 37,5 % vol.
400 gr. Tyrkisk Peber
Købte posen i Border shoppen

Trækketid: 2 uger

Tilbehør:
1 liter glas med låg
Nr. 7 Tyrkisk Peberdram
Tyrkisk Peberdram
Tyrkisk Peberdram
Fremgangsmåde uden ansvar

Posens indhold hældes i et henkogningsglas. Der tilføres 700 ml billig vodka, kan købes i Rema 1000 eller Netto til 58 kr. Blandingen trækker i 2 uger, hvorefter den dekanteres på flaske. Jeg rystede blandingen lidt hver dag i de to uger for at få det meste af peberbolsjerne opløst.

Denne opskrift kan ses på mange hjemmesider, men jeg tog den med på vores side, fordi den smager rigtig godt og kan drikkes af både mænd og kvinder.

Husk at give børnene nogle bolsjer inden de kommes i vodkaen.

Ned
 

Ingredienser til Symfoni Likør

700 ml Vodka 37,5 % vol.
300 gr. Bærsymfoni, frost

Sukkerlage:
27 g økologisk rørsukker
33 ml Vand (10 % fordamper)
Svare til 48 g sukker per liter færdiglavet likør

Trækketid: 2 uger

Tilbehør:
1 liter glas med låg

Færdig produkt: 1010 ml likør, 26 % vol. Sukker fra bær 23 g, tilsat sukker 27 g. Væske 700 ml vodka, 30 ml tilsat vand og 263 ml fra bær (hvis de presses godt). 27 g tilsat sukker fylder for 17 ml vand. Brug dette Excel regneark Vin og snaps procent til andre værdier af alkohol procent og sukker indhold.
Nr. 8 Symfoni Likør
Symfoni Likør
Symfoni Likør
Fremgangsmåde uden ansvar

300 g bærsymfoni består af hindbær, blåbær, brombær og jordbær. Bærrene indeholder ca. 21 g frugtsukker og 263 g vand. Det er med til at søde likøren og derfor skal der kun bruges lidt mere sukker. Den megen væde i bærrene er også med til at nedsætte alkohol procenten i likøren betydeligt.

Der laves en sukkerlage med 33 ml vand og 27 g rørsukker (der fordamper ca. 10 % vand). Bærrene, sukkerlagen og en flaske vodka hældes på glasset med låg. Blandes godt og låget lukkes. Glasset stilles køligt, mørkt og tørt i mindst 2 uger, hvorefter der smages på indholdet.

Er likøren tilfredsstillende, grov filtreres den først for dernæst at filtreres gennem et kaffefilter. Bærrene bør presses i denne Presse Pistol for at få de sidste ml likør med. Hvis det er nødvendigt, efterfyldes med vodka, så der i alt bliver 1000 ml.

Jeg fylder denne pragtfulde Bær-Symfoni Likør på flotte 500 ml flasker og sætter en etiket på, der fortæller om indholdet. Likøren bruger jeg så til en vennegave eller venindegave, nok mest venindegave, da det er en likør. "Für Männer haben wir andere Methoden".

 

one.com
Tilmeld dig one.com og tjen 50 DKK.